Vážení přátelé,
V pátek dne 14. června 2024 se v lyžařském areálu LSK Lomnice nad Popelkou uskuteční 50. ročník Velké ceny města Lomnice nad Popelkou ve skoku na lyžích na umělé hmotě.

V roce 1975 se za účasti novopečeného mistra světa v letech na lyžích – lomnického rodáka a odchovance Karla Kodejšky uskutečnil první ročník Velké ceny města Lomnice ve skoku na lyžích. Tehdy to pro lomnické lyžaře byla mimořádná událost, o které snili řadu let
a tak tímto závodem byl položen základní kámen k tradičnímu letnímu skákání v Lomnici nad Popelkou.

Za dobu 50 let se na lomnickém můstku představila celá řada našich vynikajících závodníků, reprezentantů i medailistů z MS a OH. A tak letos budeme slavit 50 let. Je to určitě velký kus historie a každé takovéto kulaté výroční by mělo být příležitostí k bilancování. To vše nás opravňuje ke krátkému ohlédnutí a malé oslavě.

Každá oslava však má mít i své publikum a my rozhodně nechceme slavit jen sami, ale také s těmi, kteří nám tuto historii pomohli napsat.

Velká cena Lomnice má již 29 vítězů, a tak jsme na letošní ročník pozvali její vítěze.

V průběhu skokanského závodu který bude zahájen v 19.00 hod. zkušebním kolem dojde k představení zúčastněných vítězů a předání upomínkových darů. Naše pozvání zatím přijali Jozef Hysek, Jiří Malec, Tomáš Goder, Miroslav Polák, Borek Sedlák, Jakub Jiroutek, Michal Doležal a také diváci uvidí skákat samozřejmě Romana Koudelku nebo i Čestmíra Kožíška. Již od 18.00 hod. bude v areálu hrát známá lomnická hudební skupina Rachotbanda a je rovněž připraveno tradiční občerstvení.

Nenechte si tuto akci ujít.